Rendkívüli okokból – kapacitás hiányában - jelenleg NEM tudunk további GALÉRIAÉPÍTÉS megrendeléseket felvenni.
Helyszíni felméréseink szintén szünetelnek.

BŐVEBBEN

GalériaÁgyak gyártását továbbra is vállaljuk.

GalériaÁgyak

---==[ www.GaleriaAgyak.hu ]==---

Mit jelent a kezelés? Szükséges-e a lakkozás? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
2008. július 03. csütörtök, 09:28
A galéria felületkezelésének alapvetően védelmi funkciója van, de színes lazúrfestékekkel a védelmen túl teljesen egyedivé varázsolhatjuk a galéria (vagy egyéb bútordarab, fafelület) megjelenését, igazodva az adott helyiség színvilágához, használója igényeihez. A galéria natúr állapotban is használható, sokak számára így esztétikusabb is, és természetesen ilyen kivitelben is rendelhető. A natúr kivitelben rendelt termékeket javasoljuk utólagosan házilag felületkezelni.
Lakkozás (és színtelen lazúr)
Ha a tisztántartás a fő szempont, mindenképp javasolt a galériát lakkozni vagy (színtelen) lazúrfestékkel kezelni. Ezek hatására ugyanis víz- és kosz-taszítóvá válik a fa, az esetleges szennyeződést sokkal könnyebb róla eltávolítani, valamint UV-védelmet is biztosít, amely gátolja a fa idő előtti túlzott sárgulását, sötétedését.
Ha a galéria fokozott igénybevételnek van kitéve, a lakkozás lehet az ideálisabb kezelés. A lakkozás a fán (a lazúrnál vastagabb) védőréteget képez, ezzel mechanikailag is védve azt. Az általunk használt lakk selyemfényű (azaz nem erős csillogású). Oldószer tartalmú, felhordása két rétegben történik, az egyes rétegek között a "felhúzott" farostszálak finom visszacsiszolásával.
Az általunk használt színtelen vékonylazúr száradás után nem hagy észrevehető felületet a fán! Tehát ha a fa natúr jellegének megőrzése a cél, ezt a kezelést javasoljuk.
Lazúrfesték
Ha a galéria természetes színét szeretnék megváltoztatni, a lazúrfesték használata ajánlott. A színes lazúrfesték szépen kiemeli a fenyőfa erezetét, UV- és mechanikai védelmet biztosít (már a színtelen változat is). /A színmintákat honlapunkon, vagy pedig élőben a felméréskor tekintheti meg./ A lazúrfesték (a pácokkal szemben) már kötőanyagot is tartalmaz, így nem szükséges utána lakkozás.
Vékonylazúr:
Az általunk használt selyemfényű vékonylazúr kifejezetten beltéri alkalmazásra lett kifejlesztve, mélyen beszívódik a farostok közé (elsősorban egy páchoz tudnánk hasonlítani, mert nem képez vastag fedőréteget a fafelületen), kiemeli a fa eredeti erezetét, növeli a fafelület víztaszító hatását. Kártevő rovarok, gombák elleni mérgeket nem tartalmaz, még ólom tartalmú szárítót sem. A gyártó utasításának megfelelően felhordásuk 1 rétegben történik.
A színtelen vékonylazúr száradás után nem hagy észrevehető felületet a fán!
Vékonylazúr színmintáinkat, illetve az egyes színekkel felületkezelt galériákról fotót "Vékonylazúr színmintáink (1. színsor)" között tekinthet meg. Élőben pedig kérje őket a helyszíni felméréskor kiérkező munkatársunktól!
Vastaglazúr:
Az általunk használt vízbázisú vastaglazúr festékek a vékonylazúrnál vastagabb réteget képeznek a fán (de természetesen nem összetévesztendő a régi ablakkereteken is használt olajfestékkel, amely teljes fedést ad, eltakarva ezzel a fa erezetét). Felhordásuk (a gyártó utasítása szerint) 2 rétegben történik (közöttük az első réteg által "felhúzott" farost-szálak finom visszacsiszolásával).
Mivel oldószert nem tartalmaznak, száradása során nincs kellemetlen, tömény hígítószag, alkalmazása bababarát, ideális gyermek bútorok felületkezelésére (KERMI szakvélemény: KERMI E-2005/000021-1).
Bevonata dekoratív, fényes, áttetsző, az UV-sugárzásnak kiválóan ellenáll. A fa természetes légzését nem gátolja, szerkezetét nem fedi el, tartós védelmet biztosít. Magyar Termék Nagydíjat elnyert termék!
A kérhető vízbázisú vastaglazúr színminták listáját "Vastaglazúr színmintáink (2. színsor)" között tekintheti meg.
Lenolaj
A lenolaj bár mechanikai védelmet nem ad (nem képez külső filmréteget a fán), víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, így vizes-helyiségekbe javasolt a használata. A lenolajjal beeresztett fa az idő múlásával egyre érettebb, sárgásabb színárnyalatot vesz fel, ezért akkor is javasolt, ha a galériának rusztikusabb, "öregebb" megjelenést szeretne kölcsönözni.
A galéria utólagosan, házilag is kezelhető, ezért ha kínálatunkban nem talál az igényeinek megfelelő kezelés-típust vagy lazúrszínt, esetleg egyéb okokból saját kezűleg szeretné a későbbiekben lekenni galériáját, javasoljuk, hogy natúr kivitelben rendelje meg.
A galériákat (beépített galériák) utólagosan, a teljes összeszerelés után, a helyszínen felületkezeljük. Ezzel elkerülve a festés sérülését, valamint a vágási (csiszolási, marási, stb.) felületek külön történő kezelését (ami az átfedések miatt meglátszódhat).
A galériaágyakat (készen rendelt, lapraszerelt, öntartó galériaágyak) előre kezelten adjuk át (amennyiben nem natúr kivitelben rendelik azt). (Az ágyrács natúr, kezeletlen marad.)
LAST_UPDATED2
 

 

 

Hirdetés

Elérhetőségeink

Telefon:
(Hétköznap 8-18 h)
06-20/57-57-217
06-20/35-36-855


E-mail:
info@galeria.hu

Skype:
My status
Lájkoljon, kövessen minket a FaceBook-on is!
FaceBook oldalunk címe: http://www.facebook.com/galeria.hu

Hírlevél


Hol talált ránk?

Hol talált rá cégünkre, weboldalunkra?