Rendkívüli okokból – kapacitás hiányában - jelenleg NEM tudunk további GALÉRIAÉPÍTÉS megrendeléseket felvenni.
Helyszíni felméréseink szintén szünetelnek.

BŐVEBBEN

GalériaÁgyak gyártását továbbra is vállaljuk.

GalériaÁgyak

---==[ www.GaleriaAgyak.hu ]==---

Szükséges-e a helyszíni felmérés, személyes találkozás? Hogyan tudják felmérés nélkül elkészíteni a galériámat? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2016. szeptember 06. kedd, 09:50

A legtöbb esetben az előzetes árajánlat elfogadását követően helyszíni felméréssel tudjuk pontosítani a galéria végleges méreteit, kivitelét, melyek alapján megküldjük végleges (megrendeléshez szükséges) árajánlatunkat. A megrendelés egyes fázisairól itt talál részletesebb leírást: Megrendelés menete.

Mikor érdemes felmérés nélkül véglegesítenünk a részleteket?
Bizonyos esetekben a helyszíni felmérés kihagyásával történik a véglegesítés: adatok, kivitel, helyszíni paraméterek letisztázása, majd megrendelést követő szerződéskötés és gyártás. Erre leggyakrabban az alábbi okokból kerül sor:
- Felméréskor (is) esedékes kiszállási díj elkerülése (elsősorban vidéki munkacímek esetében);
- Gyorsabb ügymenet, sürgős munka-időponthoz (így elkerülve az előzetes helyszíni kiszállásunkra történő várakozást, a megrendeléskor legkorábbi kiadható munka-időpont szerint tudunk ütemezni);
- Megrendelő távolléte, akadályoztatottsága esetén (nem ritkán megrendelőink külföldi tartózkodásához vagy egyedi időbeosztásához szükséges hangolnunk a megbeszéléseket, mely sok esetben egyszerűbben történhet meg távoli - általában telefonos vagy e-mailben történő - egyeztetésekkel).

Hogyan tudjuk felmérés nélkül leegyeztetni a szükséges adatokat?
Felmérés hiányában a megrendelő által megadott adatokra támaszkodunk, de ez részéről semmiképpen sem igényel szaktudást, anyagtervezést, vagy különleges programot. Az előzetes árajánlatban megadott információk általában jó kiindulópontot jelentenek, az egyértelműsítések viszont vázlatrajz alapján történnek, de a kérdéses részletekre mindenképpen visszakérdezünk, a bizonytalan információkat letisztázzuk, a kevésbé előnyös koncepciók esetén további javaslatokat teszünk (pl. méretre, korláttípusra, feljáró-elhelyezésre vonatkozóan). A felmerülő kérdésekben táv úton is segítséget nyújtunk.

Mi szükséges a felmérés nélkül történő egyeztetéshez?
- Felülnézeti vázlatrajz: egyszerű kézi vázlatrajz, mely jelöli a galériát határoló falak helyzetét, galéria és feljáró elhelyezkedését, galériát (vagy feljárót) érintő nyílászárók, kiszögellések, állandó jellegű beépítések/berendezések (kályha, stb.) helyét;
- Méretadatok: a vázlatrajzon feltüntetett galéria-méretek (ha a galéria szerkezetét érinti, akkor nyílászárók, egyebek mérete), centiméter pontossággal, lehetőség szerint a galéria tervezett magasságában lemérve (elkerülve ezzel a nagyobb mértékű, fal-egyenetlenségekből adódó méreteltéréseket);
- Galéria magassága (galéria aljának magassága az elsődleges kiindulási adat);
- Galériát határoló falak anyaga, vastagsága/jellege: érdemes a vázlatrajzon jelölni. Nem baj, ha nem kapunk pontos vastagsági adatokat, de minden információ hasznos támpont lehet (pl. főfal, gipszkarton válaszfal, stb.).
- Esetlegesen: a beépítés helyét mutató helyszíni fotó. (Erre inkább csak egyedibb elrendezésnél, kiszögelléseknél, meglévő galériarészhez történő hozzáépítésnél kerül sor - ha szükségesnek látjuk, mindenképpen jelezzük.)
- Galéria kivitele: érdemes a korábbi, előzetes kalkulációként küldött árajánlat szerinti opciókból kiindulni. Ha a galériát ettől bármiben eltérő kiegészítőkkel szeretnék (pl. eltérő korláttípus, alapanyag, felületkezelés, stb.), azt külön kérjük szépen jelezni, hogy ennek megfelelő árajánlatot küldhessünk, illetve kivitelét így rögzítsük.

Hogyan tudunk felmérés nélkül gyártani? Mi történik, ha rosszul mért le valamit?
Ha felmérés nélkül véglegesítjük az adatokat, a Megrendelő által megadott információkra hagyatkozunk. Az előzetes egyeztetéseknél természetesen igyekszünk nagyon körültekintőek lenni, minden kérdéses adatot letisztázunk. A méretek pontossága végett ajánlatos a galéria tervezett magasságában elvégezni a mérést, ezáltal kiküszöbölve a fal nagyobb egyenetlenségeiből adódó méretkülönbséget. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb esetben nem egyenletesek a falak, ezt a helyszíni kivitelezéskor történő, szükség szerinti pontosabb méretre vágással tudjuk korrigálni. (1-2 cm-es görbület tehát még áthidalható.) Ha esetleg tudomása van nagyobb eltérésről (pl. galériát érintő, szemközti falak között 5-15 cm különbség), azt mindenképpen kérjük szépen jelölni a rajzon. Általában (különösen bizonytalan falszerkezetek esetén) plusz lábbal is készülünk, ha a rögzítés miatt szükséges, akár fal melletti alátámasztást is kaphat pluszban a szerkezet.
A gyakorlat azt mutatja, hogy - vélhetően a távoli egyeztetéssel járó nagyobb körültekintés miatt - a felmérés nélkül véglegesített galériák esetében arányaiban is kevesebb az utólagosan kiderülő megrendelői tévedés (feljáró helyére, galéria méreteire, egyéb kiviteli részletekre vonatkozóan), mint a felméréskor megbeszéltek alapján történő gyártás-beépítés esetében.

Mikor nem javasolt kihagyni a helyszíni felmérést:
- Ha a helyszíni kiszállásunk nem jár jelentős (illetve megrendelő számára túl magas) átfutási idővel és kiszállási költséggel;
- Ha a Megrendelő semmiképpen nem vállalkozik a méretek és további paraméterek sajátkezűleg történő lemérésére és megadására (de amiben tudunk, mindenképpen segítünk táv úton is);
- Bizonyos egyedi esetekben, saját javaslatunkra: ha a helyszíni kivitelezést vagy gyártást bármilyen okból nem tudjuk elvégezni előzetes, helyszíni szemle nélkül.

LAST_UPDATED2
 

 

 

Hirdetés

Elérhetőségeink

Telefon:
(Hétköznap 8-18 h)
06-20/57-57-217
06-20/35-36-855


E-mail:
info@galeria.hu

Skype:
My status
Lájkoljon, kövessen minket a FaceBook-on is!
FaceBook oldalunk címe: http://www.facebook.com/galeria.hu

Hírlevél


Hol talált ránk?

Hol talált rá cégünkre, weboldalunkra?