BejelentkezésHirdetés

Online látogatók

Oldalainkat 47 vendég böngészi

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

 

Rendkívüli okokból – kapacitás hiányában - jelenleg NEM tudunk további GALÉRIAÉPÍTÉS megrendeléseket felvenni.
Helyszíni felméréseink szintén szünetelnek.

BŐVEBBEN

GalériaÁgyak gyártását továbbra is vállaljuk.

GalériaÁgyak

---==[ www.GaleriaAgyak.hu ]==---

Galéria (beépített) vagy (kész) galériaágy? Mi a különbség? PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2010. június 20. vasárnap, 09:32
Cégünk 2003. júniusában galériaépítés céljából jött létre (fő profilunk azóta is ez), de a jó minőségű, masszív, stabil galériaágyakra mutatkozó folyamatos igények miatt 7 évvel később, 2010. júniusában megkezdtük előre gyártott galériaágyaink forgalmazását, illetve igény szerint egyedi méretben történő legyártásukat.
Bővebb információkért és megrendeléshez keresse GalériaÁgyak.Hu oldalunkat és webáruházunkat!
 
Galériaépítés esetén elsősorban olyan beépített galériáról beszélünk, mely az adott helyiség szerves részét képezi, nem ritkán a teljes szoba (vagy csarnok, raktár, iroda, étterem, stb.) beépítésre kerül, de ettől eltérően akár egy kis fekvő- vagy tároló rész is kialakítható ezzel a megoldással. Ez esetben a galéria elsősorban a falra kerül rögzítésre, indokolt esetben (pl. kiálló sarkoknál vagy nagyon gyenge falszerkezet esetén) oszloppal vagy lábbal is alátámasztásra kerül (mégritkább esetben, a megrendelő kifejezett kérésére falbontással, a falba süllyesztett gerendákkal).
Ennek a galériának az előnye a nagy stabilitás, erős teherbírás (akár kereskedelmi- vendéglátóipari céloknak megfelelően is), aminek következtében alkalmas akár igen nagy alapterületű kialakításra is.
 
Galériaépítés esetén a helyiség adottságainak (és megrendelő igényeinek) pontos megismerése végett általában helyszíni felmérés szükséges. A galériákat az adott méretekhez (esetleges fal- és padló-egyenetlenségekhez) igazodva a helyszínen szereljük össze, vágjuk pontos méretre, illetve - általánosságban - a felületkezelés is a galéria teljes elkészülte után történik, ezzel elkerülve a kezelés szerelés közbeni sérülését (illetve a vágási felületek "egyenetlen" kezelését).
 
Galériaépítésnél alap esetben hajópadlót használunk járófelületnek, ettől eltérően, fekvőgaléria kialakításánál ágyrácsos borítás rendelésére is van lehetőség. Beépített galériáknál a feljárók típusára (lépcső, létra, padlásfeljáró, stb.) illetve annak elhelyezkedésére (pl. külső, belső) számos lehetőség közül választhat a megrendelő. Így az egyedi kialakítást szolgáló korláttípusok, esetleges további extrák (galéria altti spotlámpák beépítése, polcozás, stb.) rendelésére is lehetőség van.
Galéria építésénél (szemben a galériaágyakkal) korlát csak a galéria fallal nem határolt oldala(i)ra kerül - illetve igény szerint a lépcsőre.
 
A beépített galériák hátránya lehet, hogy hosszútávú beépítésük miatt alaposan át kell gondolni előre a kialakítás részleteit (optimális magasság, méret, elhelyezés) - bár a későbbiekben akár átalakításra is lehetőség van a legtöbb esetben - mert azokat (részben az adott helyiséghez igazodó méretek, részben az összeszerelés jellege miatt) átköltöztetni nem, vagy általában csak anyagsérüléssel lehet, amikor is az "újbóli felállításnál" a sérült elemeket cserélni, javítani kell.
 
Galériaágyak (kész  galériaágyak) esetén kifejezetten csak fekvési célt szolgáló, "megemelt ágyról" beszélünk. A galériaágyak pontosan igazodnak a matrac méretéhez (galeriaagyak.hu webáruházunkban szabvány méretűek kaphatók, de egyedi méret legyártását is vállaljuk). Felületük ennek megfelelően ágyrácsos, mivel funkcióját tekintve ezek csak alvásra, fekvésre lettek kialakítva, illetve körbe (szemben a beépített galériákkal, a fallal érintkező oldalon is) leesés-gátlóval vannak védve, a feljárást pedig létra biztosítja.
 
A galériaágyak öntartó módon lábon állnak, így a helyiség adottságaitól függetlenül bárhová elhelyezhetőek, költözéskor könnyedén szét-, illetve összeszerelhetőek. Magasságuk a beépített galériákénál alacsonyabb (hiszen itt már csak mérete miatt sem jellemző, hogy közlekedő terület fölé kerüljön), alattuk elsősorban ülő tevékenységre alkalmas (pl. dolgozósarok) vagy tároló, polcos rész kerül kialakításra. Emiatt alacsonyabb belmagasságú szobák esetében is ideális megoldás lehet térnyerés végett.
 
Az általunk készített galériaágyak masszív, stabil szerkezetűek, funkciójának megfelelően használva megbízható teherbírásúak. Szállításukat lapra szerelten vállaljuk (általunk történő leszállítás esetén akár helyszíni összeszereléssel is rendelhetőek). Anyagát tekintve minden esetben borovifenyő. Mivel itt készen kapható termékekről van szó, felületkezelésük (csiszolás, esetleges festés vagy lakkozás) minden esetben előre, műhely-körülmények között történik, ezáltal magasabb felületi minőséget tudunk kialakítani.
 
Mivel a galériaágyak a helyiség adottságaitól függetlenek (pl.  minden oldalára kerül leesés-gátló), ezért forgalmazásukhoz (legyártásukhoz) nincs szükséges előzetes felmérésre. Szállításuk, összeszerelésük a megrendelő, vásárló által is megoldható, ezért összköltségüket tekintve a "hagyományos" (beépített) galériáknál jóval alacsonyabb áron elérhetőek. (Ennek megfelelően rendelésüknél nem lett kialakítva minimálár.)
 
A galériaágyak hátránya lehet, hogy mérete és szerkezete (ágyrácsos felület) miatt csak fekvési célra alkalmas.
 
A galériaágyak speciális esete lehet az emeletes ágy, amikor is a galéria alatti részen egy másik ágy is kialakításra kerül.
 
Ebben a témában olvassa el blogbejegyzésünket is, ahol további információkat, praktikus szempontokat talál! > Galériaágy vagy fekvőgaléria?
LAST_UPDATED2
 

 

 

Hirdetés

Elérhetőségeink

Telefon:
(Hétköznap 8-18 h)
06-20/57-57-217
06-20/35-36-855


E-mail:
info@galeria.hu

Skype:
My status
Lájkoljon, kövessen minket a FaceBook-on is!
FaceBook oldalunk címe: http://www.facebook.com/galeria.hu

Hírlevél


Kapcsolódó cikkek

Hol talált ránk?

Hol talált rá cégünkre, weboldalunkra?