Rendkívüli okokból – kapacitás hiányában - jelenleg NEM tudunk további GALÉRIAÉPÍTÉS megrendeléseket felvenni.
Helyszíni felméréseink szintén szünetelnek.

BŐVEBBEN

GalériaÁgyak gyártását továbbra is vállaljuk.

GalériaÁgyak

---==[ www.GaleriaAgyak.hu ]==---

Vigyázat, átverés! Avagy mire fontos odafigyelni galériaépítés előtt PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 56
ElégtelenKitűnő 
2009. március 21. szombat, 16:17
*****
Közlemény (2013. 02. 25.)

Tudomásunkra jutott, hogy jelen cikkünket más oldalakon is közzéteszik, illetve linkkel hivatkoznak rá. Ezt természetesen örömmel vesszük, de kérjük, ilyenkor minden esetben szíveskedjenek feltüntetni, hogy a szövegkörnyezet, amibe beillesztésre került (honlap, blog, stb.) NEM a Cyrrus Bt-től származik, illetve ahhoz (és az abban megjelölt személyekhez) semmilyen személyes vagy egyéb módon nem kapcsolódunk.
Cégünk nem kíván részt venni semmiféle lejárató kampányban, személyeskedésben, még ha annak jogos alapja van is. Jelen cikkünk megírását Megrendelőink és Érdeklődőink tájékoztatása, és nem mások megsértése végett írtuk meg.

*****
 
Korábban nem fektettünk különösebb hangsúlyt erre a témára, mert gondoltuk, a tisztességes munka, a megbízható céges háttér és egy weboldalon szerepeltetett információk valódisága, hitelessége evidens dolog. De sajnos több visszaélésnek voltunk tanúi, nem egyszer elszenvedői, kezdve a saját munkáink fényképeinek ellopásától a konkurens weboldalakon látott hajmeresztő fals információkon át az ügyfelek, érdeklődők (galériát építtetni szándékozók) átveréséig. Ezért lényegesnek találtuk kitérni sokszor talán kínosnak számító témakörökre, anélkül, hogy bárkit is meg szeretnénk ezzel sérteni. Az alábbiakban több olyan témában is kifejtenénk álláspontunkat, személyes tapasztalatainkat, melyekre mindenképpen fontos odafigyelni, mielőtt galériát rendelne, illetve erre szakembert, céget választana.
 
Vigyázat, kontárok!
Sajnos sokan úgy próbálnak az árszabásukból lefaragni, hogy feketén, minden céges vagy jogszerű háttér nélkül vállalnak galériaépítést. Bár a megrendelő szempontjából az egyik legfontosabb szempont az ár, nem mindegy, hogy hosszú távon milyen áron. Amennyiben ilyen személy ajánlja szolgáltatásait, számítson rá, hogy a megrendelést minden írásos formátum, azaz szerződés és bizonylat (átvételi elismervény, Áfás-számla) nélkül fogja végezni. Amennyiben (például a megrendelő kérésére) a galériaépítő mégis szerződést ír, arról lényeges tudni, hogy egy esetleges probléma esetén a megrendelő sajnos semmit nem ér vele, mert a magyar törvények szerint a kontár szerződés semmisnek minősül. Hasonló a helyzet a pénzügyi bizonylattal, mivel számlaképes ilyen téren csak bejelentett, az adott tevékenységi körrel rendelkező (jelenleg 4332-es TEÁOR-szám) vállalkozó, vagy vállalkozás lehet. A fenti okokból adódóan ilyen esetben sem a szóban, sem pedig az írásban rögzített garanciát nem tudja a későbbiekben érvényesíteni a megrendelő.
Megjegyzés: cégünk (és minden magyarországi vállalkozás) adatai nyilvánosak, így szabadon leinformálható a Cégbíróság által. Galériaépítést pecsétes szerződéssel vállalunk, amely tartalmazza a garancia-nyilatkozatot is.
Ma már ingyenesen, online is lekérhető tárolt cégkivonat, illetve minden további nyilvános cégadat: www.e-cegjegyzek.hu.
 
Cipőt a susztertől... galériát csak tapasztalt cégtől
Jelenleg nagyon megszaporodtak az alapvetően más tevékenységi körű, de rokon szakmájú vállalkozások, akik az utóbbi időben galériakészítést is vállalnak. Ez természetesen jó, hiszen bővül a piac kínálata, ellenben célszerű odafigyelni, hogy az illető cég vagy szakember milyen referenciákkal rendelkezik, lehetőleg fényképen megtekinteni kész munkáit, milyen technológiával, milyen anyagból és minőségben dolgozik. Ha az első galériáját készül megépíteni, nem árt nagyon körültekintően tisztázni minden egyes részletet.
Hazugságok a szakmai múltról
Hirtelen több weboldalon is feltűnt a "10 éves szakmai tapasztalattal", vagy még régebbi múltra visszatekintő kijelentés. Szerződéskötés előtt célszerű kicsit utánanézni az információ valódiságának, ugyanis több helyen kilóg a lóláb (pl. alig 2 éves cég, vagy húsz év körüli vállalkozó állítja ezt). Vannak, akik ugyan tényleg 10 éves céggel rendelkeznek, ellenben galériaépítéssel csak az utóbbi időben kezdtek foglalkozni, ezért ez az információ szintén megtévesztő lehet a megrendelő számára. Ilyenkor ismételten a referenciáknak célszerű utánanézni.
Megjegyzés: cégünk 2003-ban, galériaépítésre szakosodva jött létre, fő tevékenységi körünk azóta is azonos.
 
Lopott referenciák
Cégünk fennállása óta harmadszorra tapasztaltuk, hogy korábbi munkáinkról készített fotóinkat más oldalon láttuk viszont, saját referenciaként (!) feltüntetve. (A legutóbbi esetet követően képeinket vízjellel láttuk el, de sajnos minden esetet mi sem tudunk kivédeni.) Itt már nehéz okosnak lenni, legalábbis eddig nem voltunk felkészülve ilyen jellegű visszaélésre (mindemellett megdöbbentőnek és  szánalmasnak találjuk; valamint törvényes úton lépünk fel az ilyen esetek ellen). Elkészült munkáink szerződéssel bizonyíthatóak, vitás esetben természetesen az eredeti képek cégünk birtokában állnak.
Megjegyzés: weboldalunk fotóalbumában, továbbá a felméréskor megtekinthető fényképes albumunkban csak és kizárólag saját munkáinkról készült fényképeink szerepelnek. /Eddig azt hittük, ez szintén evidens dolog./
 
Anyagminőség- és anyagtípus-csalások
Ami megintcsak sarkallatos kérdés, a megrendelt galéria anyaga, annak minősége. Többször láttunk olyan esetet, mikor a lucfenyő szerkezetű galériát borovifenyőként, illetve az építő minőségű fát műszárított, asztalos minőségű anyagként építették be a kivitelezők (ezzel jogszerűtlen árelőnyre téve szert, vagy épp ellenkezőleg, a megrendelőt anyagilag is megkárosítva). A két anyag között valóban nem szembetűnő a különbség, azonban később esztétikai, minőségbeni hibák jelentkezhetnek a gyengébb minőségű anyag esetén. Amennyiben bizonytalan a rendelt alapanyagot illetően, beépítés előtt kérje ki független szakember szakvéleményét! A későbbiekben sokat spórolhat vele...
Megjegyzés: cégünk jelenleg többféle (puhafa) anyagtípussal és -minőséggel dolgozik, ezekről külön kérhet árajánlatot, illetve megrendelés esetén a szerződés tartalmazza a kiválasztott anyagtípust.
 
Céget ajánlás útján
Talán az átverés és későbbi csalódás kiküszöbölésének legbiztosabb módja, ha ismerős vagy családtag ajánlására választ szakembert. Amennyiben ismerősi körben senki nem tud ajánlani megbízható galériaépítő céget, célszerű a feltüntetett referenciáknak utánanézni, lehetőség szerint (ha a vállalkozó szabadon megtekinthető címet is feltüntet) személyesen megnézni egy-egy kész munkát.
Megjegyzés: Budapest belvárosának szinte minden utcájában, valamint számos vidéki községben is dolgoztunk már, ezért esélyes (elsősorban Pesten), hogy az Ön ismerősénél, rokonánál, szomszédjánál is építettünk már galériát. Amennyiben esetleg még nincs közvetlen tapasztalata cégünkről, a "Referenciák" oldalon található címek között szabadon megtekinthető galériák is szerepelnek.
 
Természetesen azt nem állítjuk, hogy cégünk az egyetlen megbízható vállalkozás galériakészítés terén, de egy jó galériát mindenképpen egy (vagy több) életre építtetünk, ezért fontos a körültekintő választás, a megfelelő ár-érték arányának mérlegelése. Tapasztalataink szerint (néha meglévő galéria javítására, bővítésére, átalakítására kapunk megrendelést) nem feltétlenül a legdrágább, de nem is a "gyanúsan olcsó" kivitelű galériák képviselik a megbízható minőséget. Sajnos sokszor az is elmondható, hogy nem is a legszebben kivitelezett (faragott, mart díszekkel, élekkel ékesített) galéria az, ami szerkezetileg is kifogástalan; több ízben kérték már tőlünk ilyen megerősítését, átépítését.
Cégünk árképzését illetően elmondható, hogy az alapvetően megkövetelhető minőség mellett igyekszünk minél alacsonyabban tartani árainkat, a konkurenciákhoz viszonyítva - megrendelőink elmondása alapján - nagyjából a közép-árkategóriát képviseljük. A "legolcsóbb galéria" címet biztosan nem mi kapnánk, de ez nem is célunk, mert árainkat tartósan csak minőség-rolmás árán tudnánk csökkenteni. Technológiánkat, technikai hátterünket , kínálatunkat folyamatosan bővítjük.
 
Médiaszemle
Az MR1 Kossuth Rádió  szintén foglalkozott a témával, a róla szóló cikk ITT tekinthető meg, illetve a teljes hanganyag ITT hallgatható meg.
LAST_UPDATED2
 

 

 

Hirdetés

Elérhetőségeink

Telefon:
(Hétköznap 8-18 h)
06-20/57-57-217
06-20/35-36-855


E-mail:
info@galeria.hu

Skype:
My status
Lájkoljon, kövessen minket a FaceBook-on is!
FaceBook oldalunk címe: http://www.facebook.com/galeria.hu

Hírlevél


Hol talált ránk?

Hol talált rá cégünkre, weboldalunkra?